۱۱ نکته کاربردی برای مقابله و مواجهه با سرطان: چگونه با سرطان زندگی کنیم؟
۱۱ نکته کاربردی برای مقابله و مواجهه با سرطان: چگونه با سرطان زندگی کنیم؟

۱۱ نکته کاربردی برای مقابله و مواجهه با سرطان: چگونه با سرطان زندگی کنیم؟ نمکستان» آگاهی از ابتلا به سرطان خود، تجربه بسیار دشواری است. پس از تشخیص وجود این بیماری، ممکن است دچار ترس، اضطراب و نگرانی از چگونگی مواجه با آن شوید. در اینجا به ۱۱ روش برای چگونگی مقابله و مواجهه با سرطان […]

۱۱ نکته کاربردی برای مقابله و مواجهه با سرطان: چگونه با سرطان زندگی کنیم؟

۱۱ نکته کاربردی برای مقابله و مواجهه با سرطان: چگونه با سرطان زندگی کنیم؟

نمکستان» آگاهی از ابتلا به سرطان خود، تجربه بسیار دشواری است. پس از تشخیص وجود این بیماری، ممکن است دچار ترس، اضطراب و نگرانی از چگونگی مواجه با آن شوید. در اینجا به ۱۱ روش برای چگونگی مقابله و مواجهه با سرطان می‌کنیم. و توصیه‌های دیگری را برای بهتر زندگی کردن با سرطان اراپه می کنیم.

سوالات و دغدغه‌های خود را در مورد این بیماری بنویسید. سعی کنید این سوالات را از خود بپرسید:

  1. به چه نوع سرطانی مبتلا شده‌ام؟
  2. این سرطان به کدام قسمت بدنم مربوط می‌شود؟
  3. آیا این بیماری تمام جسم مرا گرفتار می‌کند؟
  4. آیا راهی برای درمان بیماری‌ام وجود دارد؟
  5. چه راه‌هایی برای معالجه بیماری‌ام وجود دارد؟
  6. برای درمان این بیماری به چه روش‌ها و آزمایش‌هایی نیاز دارم؟
  7. روش‌های درمانی بیماری من چیست؟
  8. این روش‌های درمانی تا چه اندازه بر بهبودم تأثیر می‌گذارند؟
  9. در طول فرایند درمان انتظار چه انتظاراتی را باید داشته باشم؟
  10. روش‌های درمان این بیماری، دارای چه عوارض جانبی‌هستند؟
  11. در چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنم؟
  12. چه راه‌هایی برای جلوگیری از بازگشت دوباره بیماری‌ام وجود دارد؟
  13. فرزندان و دیگر اعضای خانواده‌ام تا چه اندازه در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند؟

به یاد داشته باشید که در اولین جلسات معالجه، یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان را به همراه خود ببرید تا آنچه را شنیده‌اید به شما، یادآوری کنند.

امکان دارد که بخواهید، بیشترین اطلاعات را با کامل‌ترین جزئیات در مورد بیماری خود بدانید تا تمام تصمیمات لازم در این زمینه به عهده خودتان باشد اما ممکن است جز آن دسته از افرادی باشید که بیشتر در جست‌وجوی اطلاعات اساسی و مهم‌اند و تصمیم‌گیری‌های لازم را بر عهده دکتر می‌گذارند اما آنچه اهمیت دارد، این است که بدانید کدام روش برایتان بهتر است.

پس از تشخیص بیماری سرطان توسط پزشک، سعی کنید تا آنجا که می‌توانید در روابط خود با دکتر، نزدیکان و دیگر اعضای خانواده‌تان صادق باشید چرا که به هنگام مشاهده رفتار آنان برای دور نگه‌داشتنتان از شنیدن اخبار ناخوشایند یا ایجاد موانعی برای ممانعت از پیاده کردن تصمیمات بزرگ برای زندگی‌تان، ممکن است احساس تنهایی و افسردگی شدیدی به سراغتان بیاید، به همین خاطر، اگر شما و دیگران در بیان احساسات واقعی خود صادق باشید، می‌توانید درک بیشتری از هم داشته باشید و انرژی بیشتری را از یکدیگر دریافت کنید.

بهترین زمان برای شروع تصمیمات و تغییرات جدید، قبل از شروع فرایند درمان و پس از تشخیص نوع بیماری‌تان است. بنابراین سعی کنید تا قبل از صحت تشخیص این بیماری، خود را برای این تغییرات آماده کنید تا پس از آن راحت‌تر بتوانید با این بیماری مقابله کنید.

از دکتر خود بپرسید که انتظار چه پیشامدهایی را باید داشته باشید. اگر داروهای مصرفی موجب ریزش موهایتان شود، مشاهده عکس‌های گوناگون در سایت‌های مختلف در پوشش انواع لباس‌ها، آرایش‌ها و کلاه‌گیس‌های مختلف ممکن است بر راحتی و جذاب‌تر شدنتان، تأثیر بهتری بگذارد. انجمن‌های حمایتگر بیماران سرطانی می‌تواند در جمع‌آوری کمک‌های لازم، تأثیر بسزایی بر این دسته از بیماران بگذارد.

در نظر داشته باشید که فرایند درمانتان تا چه اندازه ممکن است بر فعالیت‌های روزانه‌تان، تأثیر بگذارد. از دکتر خود سؤال کنید که بهترین زمان برای از سر گرفتن فعالیت شغلی‌تان چه موقع ایست. ممکن است لازم باشد تا مدتی در بیمارستان بستری شوید و با دکترتان در ارتباط باشید. اگر فرایند درمانی‌تان نیازمند دور شدنتان از فعالیت‌های روزانه است، برنامه‌ریزی‌های لازم را برای آن، انجام دهید.

از آنجا که این بیماری تأثیر زیادی بر سطح انرژی‌تان می‌گذارد، باید دقت کنید تا رژیم تغذیه‌ای مناسبی را که در کنترل میزان استرس و خستگی‌های ناشی از فرایند درمان کمکتان می‌کند، انتخاب کنید. در این میان، ورزش و شرکت در فعالیت‌های لذت‌بخش، می‌تواند نقش بسزایی را در تقویت روحیه‌تان در این مسیر، ایفا کند. پژوهش‌های اخیر نیز، نشانگر این است که افرادی که دائم به فعالیت‌های ورزشی ادامه می‌دهند، نه تنها توانایی بهتری در مواجه با این بیماری دارند، بلکه عمر طولانی‌تری نیز، می‌توانند داشته باشند.

دوستان و خانواده‌تان نیز، می‌توانند همیاری مؤثری در انجام بسیاری از کارهای روزمره همچون پخت غذا و رفت و آمدهای معمول و انجام کارهای خانه، داشته باشند. به همین خاطر از کمک اطرافیانتان استقبال کنید چرا که استقبال شما موجب همکاری بیشتر اطرافیانتان در شرایط سخت می‌شود. همچنین از خانواده‌تان بخواهید تا در صورت مورد نیاز از دیگران نیز کمک بخواهند چراکه تشخیص این بیماری موجب افزایش استرس و نگرانی میان اعضای خانواده و پرستاران می‌شود، به همین خاطر پذیرش کمک همسایه‌ها و دوستان در انجام بعضی کارهای روزانه می‌تواند از فرسودگی پرستاران طی فرایند طولانی مدت درمان نیز، جلوگیری کند.

درمورد فعالیت‌های مهمتان تصمیم گیری کنید. بیشترین زمان خود را به فعالیت‌هایی که بیشترین انگیزه را در درونتان ایجاد می‌کنند، اختصاص دهید. تا آنجا که لازم است روابطتان را با نزدیکان و افرادی که دوستشان دارید، افزایش دهید و افکار و احساساتتان را با آنها درمیان بگذارید. وجود روابط مختلف می‌تواند در کاهش نگرانی و ترس‌های ناشی از این بیماری تأثیر بسزایی بگذارد. به فعالیت‌های روزانه‌تان ادامه دهید اما در صورت نیاز آماده پذیرش تغییرات جدید نیز، باشید. هرروز آماده یک تغییر یا اتفاق تازه باشید. سعی کنید تا از این توصیه ساده در موقعیت‌های استرس زا، استفاده کنید. در شرایطی که آینده نامطمئن و غیرقابل پیش‌بینی است، هر لحظه ممکن است در فعالیت‌ها و برنامه ریزی‌های بلند مدت تغییری ایجاد شود و یا حتی مُختل یا کنسل گردد.

همچنین بخوانید:  علائم، عوارض، پیشگیری و درمان برونشیت

این بیماری می‌تواند هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی بسیاری را پیش رویتان بگذارد و این فرایند درمانی نیز ممکن است نیازمند فاصله گرفتان از خانه و همچنین از فعالیت‌های شغلیتان باشد. بنابراین توجه کنید که هزینه بیشتر خود را صرف خرید دارو، انجام روش‌های درمانی، رفت و آمد و هزینه‌های مختلف بیمارستان کنید. بسیاری از کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها، لیستی از داروهایی را که هزینه‌های کمتری را برایتان به همراه دارد، در اختیارتان قرار می‌دهند. بنابراین در این مورد حتماً با تیم درمانگرتان مشورت کنید.

سوالاتی که باید از آنان بپرسید عبارتند از:

  • آیا مجبور به فاصله گرفتن از فعالیت‌های شغلیم هستم؟
  • آیا دوستان و خانواده‌ام برای همراهی با من مجبور به دور شدن از فعالیت‌های شغلیشان هستند؟
  • آیا پرداخت هزینه‌های درمانی بر عهده بیمه‌ام است؟
  • آیا حق بیمه‌ام می‌تواند هزینه داروهای مصرفی‌ام را پوشش دهد؟
  • تا چه اندازه ممکن است با هزینه‌های غیرقابل پیش بینی مواجه شوم؟
  • اگر حق بیمه‌ام کمکی به پرداخت هزینه‌ها نکند، آیا موسسه یا انجمن دیگری برای کمک به پرداخت آنها، وجود دارد؟
  • آیا امکانات موجود برای ناتوانان، شامل شرایط من نیز می‌شود؟
  • حق بیمه عمرم تا چه اندازه می‌تواند درپرداخت هزینه‌ها یاری‌ام دهد؟

در بعضی اوقات ممکن است احساس کنید افرادی که شرایط شما را تجربه نکرده‌اند، نمی‌توانند درک مناسبی از احساستان داشته باشند، بنابراین بهتر است با افرادی که این شرایط را سپری کرده و توانسته‌اند جان سالم از آن به در ببرند، صحبت کنید تا شما را از آنچه باید انتظارش را داشته باشید، آگاه سازند. ممکن است در میان دوستان یا اعضای خانواده کسی تجربه ابتلا به سرطان را داشته باشد اما در غیر این صورت می‌توانید با بازماندگان این بیماری در انجمن‌ها و گروه های حمایتی مختلف در ارتباط باشید.

بسیاری از نگرانی‌های قدیمی در این مورد، هنوز هم وجود دارد. ممکن است دوستانتان به مُسری بودن این بیماری شک کنند، همکارانتان ممکن است اطمینانی به سلامت کافی‌تان برای ادامه شغلتان، نداشته باشند و دیگر اطرافیانتان نیز ممکن است از ترس ارائه پیشنهادات غلط یا بیان حرف‌های ناامید کننده و اشتباه از شما فاصله بگیرند. بسیاری از افراد سؤالات و نگرانی‌های بسیاری در این مورد، دارند. برای چگونگی بروز واکنش درمقابل رفتار دیگران، تصمیم گیری کنید. باید بدانید که این بیماری، خواسته و ناخواسته بر نوع رفتار دیگران تأثیر می‌گذارد. به دوستانتان یادآور شوید که حتی اگر سرطان بخشی ترسناکی از زندگیتان باشد، نباید آنها را از حضور در کنارتان، بترساند.

همانگونه که روش درمانی هر فرد متفاوت است، روش مقابله با آن نیز برای هر شخصی متفاوت است. در اینجا به چند ایده برای مقابله با این بیماری، اشاره می‌کنیم:

  • از تمرین‌های ریلکس کننده و مدیتیشن استفاده کنید.
  • احساسات واقعی خود را با دوستان، خانواده، روانشناس یا مشاور درمیان بگذارید.
  • به مطالعه کتابی مؤثر در سازمان دهی افکارتان بپردازید.
  • به هنگام مواجه با شرایط سخت، نقاط ضعف و قوت هر یک از راه‌های موجود را بنویسید.
  • به دنبال راهی برای دریافت کمک‌های روحی و روانی باشید.
  • زمان‌هایی را برای تنهایی با خود، اختصاص دهید.
  • تا آنجا که می‌توانید در فعالیت‌های لذت بخش مشارکت کنید.

آنچه پیش از تشخیص این بیماری موجب راحتی‌تان می‌شود، همان چیزی است که از اکنون می‌تواند تأثیر بسیاری بر کاهش نگرانی‌تان بگذارد. آن چیز می‌تواند یک دوست، یک پیشوای مذهبی یا یک فعالیت خاصی باشد که می‌تواند موجب افزایش انرژی‌تان شود. همین حالا به آنچه که موجب آسایش و راحتی‌تان می‌شود، بیندیشید و  استراتژی‌های گوناگون در مقابله با این بیماری را نیز، دنبال کنید.

شما چه راه حل ها و استراتژی هایی را پیشنهاد می کنید؟ چنانچه سرطان دارید و توانستید با آن مقابله کنید تجربه تان را با ما و سایر افراد مبتلا در میان بگذارید.

منابع (به نقل از سایت mayoclinic)

  1. Taking time: Support for people with cancer. National Cancer Institute. http://www.cancer.gov/cancertopics/takingtime. Accessed Aug. 22, 2017.
  2. Rock CL, et al. Nutrition and physical activity guidelines for cancer survivors. CA: A Cancer Journal for Clinicians. 2012;62:242.
  3. Ballard-Barbash R, et al. Physical activity, biomarkers and disease outcomes in cancer survivors: A systematic review. Journal of the National Cancer Institute. 2012;104:815.
  4. Moynihan TJ (expert opinion). Mayo Clinic, Rochester, Minn. Aug. 22, 2017.

۱۱ نکته کاربردی برای مقابله و مواجهه با سرطان: چگونه با سرطان زندگی کنیم؟