واقعاً دلیل گرمای طاقت فرسای تابستان امسال چیست؟
واقعاً دلیل گرمای طاقت فرسای تابستان امسال چیست؟

واقعاً دلیل گرمای طاقت فرسای تابستان امسال چیست؟ نمکستان» از دیرباز پیش‌بینی شده بود که تغییرات اقلیمی باعث افزایش حوادث آب و هوایی شدید خواهد شد و دانشمندان اکنون معتقدند که این پیش‌بینی‌ها در حال به وقوع پیوستن هستند. دانشمندان می‌گویند که گرمایش جهانی در پدید آمدن گرمای سوزانی که هفته‌هاست انگلستان و اروپای شمالی را […]

واقعاً دلیل گرمای طاقت فرسای تابستان امسال چیست؟

دلیل گرمای طاقت فرسای تابستان

نمکستان» از دیرباز پیش‌بینی شده بود که تغییرات اقلیمی باعث افزایش حوادث آب و هوایی شدید خواهد شد و دانشمندان اکنون معتقدند که این پیش‌بینی‌ها در حال به وقوع پیوستن هستند. دانشمندان می‌گویند که گرمایش جهانی در پدید آمدن گرمای سوزانی که هفته‌هاست انگلستان و اروپای شمالی را در برگرفته، موثر است.

طبق یافته‌های یک تحقیق جدید، تغییرات اقلیمی احتمال بروز موج گرما را بیش از دو برابر افزایش می‌دهد.

شرایط آب و هوایی سخت اروپا را از مدار قطبی گرفته تا یونان و جهان را از آمریکای شمالی گرفته تا ژاپن متاثر کرده است. پروفسور مایکل مان، استاد دانشگاه پنسیلوانیا، و یکی از بزرگترین دانشمندان اقلیم شناس جهان، می‌گوید: “صراحتاً باید بگویم که اگر تغییرات اقلیمی روی نداده بود، شاهد چنین شرایط آب و هوایی سخت و افراطی‌ای نبودیم.”

او به گاردین گفت: “تاثیرات تغییرات آب و هوایی دیگر زیرپوستی نیست. اکنون شاهد تاثیرات آن به صورت لحظه‌ای هستیم و آنچه که در این تابستان اتفاق می‌افتد، مثال کاملی از آن است.”

او می‌گوید: “شاهد آن هستیم که پیش‌بینی‌ها به حقیقت پیوسته‌اند. به عنوان یک دانشمند مایۀ مباهات من است، اما به عنوان یک شهروند سیارۀ زمین، دیدن اینکه انجام ندادن اقدامات لازم چه بر سرمان می‌آورد، مایۀ ترس من است.”

گیرت یان ون الدنبورگ، از موسسه سلطنتی هواشناسی هلند و همکارانش ارزیابی‎ای سریع در رابطه با موج گرمای شمال اروپا انجام دادند. او می‌گوید: ما رد پای تغییرات اقلیمی را در شرایط سخت آب و هوایی‌ای که به صورت منطقه‌ای روی می‌دهد، می‌بینیم.”

موج گرمای فعلی ناشی از کاهش غیرمعمول بادهای جت استریم است که معمولاً هوای خنک اقیانوس اطلس را به قارۀ اروپا می‌آورد است. این باعث شده تا هوای گرم و خشک دو ماه ساکن بماند که بسیار بیش از حد معمول است. کند شدن جت استریم در نیم‌کرۀ شمالی، مربوط به گرمایش جهانی و به خصوص گرم شدن سریع قطب است که باعث شده تا یخ دریایی از دست برود.

همچنین بخوانید:  عکس جدید و دیدنی مهراوه شریفی نیا و مادرش

پروفسور مان می‌گوید اینکه بپرسیم آیا تغییرات اقلیمی “باعث” فلان پدیده می‌شود، مطرح کردن سوال اشتباه است: “باید بپرسیم: آیا تغییرات اقلیمی بر این رویدادها تاثیر می‌‌گذارد و باعث تشدید آنها می‌شود؟ در این صورت می‌توانیم با اطمینان بالا بگوییم که بله همینطور است.”

مان به این موضوع اشاره می‌کند که رابطۀ میان سیگار کشیدن و سرطان ریه یک رابطه آماری است، که ثابت نمی‌کند، هر سرطانی ناشی از سیگار است، اما متخصصان اپیدمولوژی می‌دانند که سیگار کشیدن شدیداً این ریسک را افزایش می‌دهد. مان می‌گوید: “همین کافی است تا بگوییم، از نظر کاربردی، یک رابطۀ علت و معلولی میان سیگار کشیدن و سرطان ریه وجود دارد، و در مورد تغییرات اقلیمی هم همینطور است.”

دیگر دانشمندان مطرح نیز قبول دارند که این رابطه واضح است. پروفسور رووان ساتن، از دانشگاه ردینگ، معتقد است که تغییرات اقلیمی جدی، “پیش چشم ما در حال روی دادن است.” او می‌گوید: “هیچ کس نباید حتی ذره‌ای از دیدن موج های گرمای جدی و تاثیرات مرتبط با تغییرات اقلیمی در بسیار از بخش‌های جهان شوکه شود.”

مان می‌گوید که هنوز برای کاهش چشمگیر مورد نیاز در تولید گازهای گلخانه‌‌ای خیلی دیر نیست و هشدار می‌دهد که با افزایش گرمایش جهانی، تاثیرات این پدیده به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.

او می‌گوید: “قضیه مثل افتادن از یک صخره نیست، مثل راه رفتن در میدان مین است. در نتیجه این استدلال که برای کاری کردن خیلی دیر شده، مثل گفتن این است که در میدان مین بگویی “دلم می‌خواهد همینجوری راه بروم”. این کار احمقانه است، باید مسیرت را برعکس کنی و هر چه زودتر از میدان مین بیرون بروی. سوال واقعی این است، چقدر از این بدتر خواهد شد.”

واقعاً دلیل گرمای طاقت فرسای تابستان امسال چیست؟