در وب تاریک (Dark Web) چه می گذرد؟ از خرید و فروش اعضای بدن انسان تا استخدام قاتل
در وب تاریک (Dark Web) چه می گذرد؟ از خرید و فروش اعضای بدن انسان تا استخدام قاتل

در وب تاریک (Dark Web) چه می گذرد؟ از خرید و فروش اعضای بدن انسان تا استخدام قاتل وب تاریک چیست؟ وب تاریک به شبکه‌ای گفته می‌شود که در دسترس عموم نبوده و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ردیابی فعالیت‌های آن و شناسایی افراد در آن دشوار یا غیرممکن است. در این […]

در وب تاریک (Dark Web) چه می گذرد؟ از خرید و فروش اعضای بدن انسان تا استخدام قاتل

وب تاریک

وب تاریک چیست؟

وب تاریک به شبکه‌ای گفته می‌شود که در دسترس عموم نبوده و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ردیابی فعالیت‌های آن و شناسایی افراد در آن دشوار یا غیرممکن است. در این شبکه اطلاعات جامعی نهفته شده که افراد ناشناس آن‌ها را مدیریت می‌کنند، فروشندگان مواد مخدر، هکرها، تروریست‌ها و افراد سودجو غالباً این دسته از افراد را تشکیل می‌دهند. دارک وب بخش کوچکی از وب پنهان است. (به نقل از ویکی پدیا)

وب پنهان نیز به این معنی است که محتویات آن به هر دلیلی توسط موتورهای جستجو مثل گوگل مورد بررسی و ایندکس قرار نمی گیرند. گفته می شود بخش اعظم وب، وب پنهان است. همانطوری که گفته شد وب تاریک بخشی از وب پنهان است که اعمال خلافکارانه زیادی در آن انجام می شود. در این نوشته نگاهی داریم به برخی از این جرایم که روزنامه شهروند آن را منتشر کرده است:

نکته مهم در این شبکه‌ها خرید و فروش است و اینکه چه چیزهایی را می‌توان در این شبکه‌ها خرید یا فروخت. باید اینطور گفت؛ هر چیزی که در دنیای عادی نمی‌توانید به آن به راحتی دسترسی پیدا کنید را می‌توانید در این شبکه‌ها بخرید. حتی آدمیزاد.

مواد مخدر

شاید فروش مواد مخدر دیگر چیزی نیست که نیاز به شبکه مخفی داشته باشد. با اینکه فروش مواد مخدر تقریبا در تمام دنیا مگر در  مواردی خاص در برخی کشورها ممنوع است اما دیگر دسترسی به آن ساده‌تر از خرید بسیاری چیزهای دیگر است. زمانی مافیاهای تجارت مواد مخدر آنقدر قدرتمند بودند که هر چیز که سر راهشان می‌شد را به راحتی کنار می‌زدند. حالا بسیاری از تاجران مواد مخدر و حتی فروشندگان عادی در این شبکه‌ دیجیتالی به تبادل انواع مختلف مواد مخدر می‌پردازند.

ارز تقلبی

فروش ارز تقلبی در همه جای جهان ممنوع است. اما به هر حال جاعلان ارز همیشه به دنبال جعل کردن هستند و همیشه می‌خواهند از این راه به پول هنگفت برسند. نکته جالب این است که در دارک‌نت می‌دانید که قرار است ارز تقلبی بخرید و هستند بسیاری که می‌خرند. در وب تاریک تمامی ارزها از جمله پوند، یورو و ین در حال تبادل است و می‌توان ارزهای تقلبی را از طریق این شبکه تهیه کرد.

مدارک جعلی

جاعلان به دنبال فروش محصولات حاصل دست خود هستند. چه جایی بهتر از یک شبکه اینترنتی مخفی برای فروش مدارک جعلی. نسخه‌ جعلی تمامی مدارک مهم از جمله پاسپورت، گواهینامه‌ رانندگی، مدارک شهروندی، کارت شناسایی، مدارک دانشگاهی، مدارک مهاجرتی و حتی کارت شناسایی دیپلماتیک از طریق وب تاریک قابل تهیه است. به عنوان مثال تهیه کردن نسخه‌ جعلی گواهینامه‌ رانندگی ۲۰۰ دلار و نسخه‌ جعلی پاسپورت‌های آمریکا و انگلستان بیش از چند صد دلار هزینه دارد.

اسلحه، مهمات و مواد منفجره

اسلحه‌هایی مانند کلت‌ها و مواد منفجره‌ C۴ در وب تاریک قابل تهیه هستند. این مهمات از طریق جاسازی در آلات موسیقی، اسباب بازی‌ها و وسایل الکترونیکی به دست مشتری می‌رسد. البته جاسازی‌ها در بسته بندی‌هایی صورت می‌گیرد که توسط اشعه‌ ایکس قابل شناسایی نباشد.

قاتل  (Hitman)

در وب تاریک برخی شرکت‌های خصوصی و غیرقانونی در حال فعالیت هستند که معتقدند اگر کسانی که کینه‌های شخصی دارند می‌توانند با استخدام قاتل، فرد مورد نظر خود را به قتل برسانند! البته این مورد دارای شروطی است؛ به عنوان مثال نمی‌توان قاتلی را برای به قتل رساندن افراد برتر دنیای سیاست مانند رئیس‌جمهورها استخدام کرد. البته که شاید هم برخی حاضر باشند این قوانین را زیرپا بگذارند.

اعضای بدن انسان

در گوشه و کنار این شبکه‌ مخفی، بازار سیاه پر جنب و جوشی دیده می‌شود که در آن اعضای بدن انسان به فروش می‌روند. به عنوان مثال قیمت کلیه ۲۰۰ هزار دلار، قلب ۱۲۰ هزار دلار، کبد ۱۵۰ هزار دلار و یک جفت چشم ۱٫۵۰۰ دلار به فروش می‌رود.

خدماتی که در وب تاریک ارایه می‌شود

علاوه بر تمام خرید و فروش‌ها در وب تاریک جرایم اینترنتی بسیاری هم اتفاق می‌افتد و حتی فایل‌های غیر قانونی زیادی هم منتشر می‌شود که برخی از آنها می‌تواند سیاست و اقتصاد کل دنیا یا یک کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد.

۱. پول رمزنگاری شده

ارز دیجیتال مانند بیت کوین و دارک کوین از طریق این شبکه قابل تهیه هستند. کاربران در حالی که هویت خود را پنهان نگه داشته‌اند می‌توانند به تبادل اسکناس‌های دیجیتال و خرید و فروش بپردازند.

۲. خدمات میزبانی وب

برخی میزبان‌های وب دنیا که در کشورهایی مانند روسیه و اوکراین قرار دارند بدون توجه به هویت اصلی کاربر، خدمات و سرویس‌های میزبانی وب را برای مشتریان خود ارایه می‌دهند. این میزبان‌های وب تمامی پرداخت‌ها و اسکناس‌های دیجیتالی مانند بیت کوین را قبول کرده و در قبال آن‌ها سرویس‌های مورد انتظار کاربر را فراهم می‌آورند.

۳. خدمات ابری

افرادی مانند هکرها دوست دارند تا فایل‌های مخربشان در برابر سیستم‌های امنیتی بلاک نشوند. هکرها معمولا از سیستم‌های ابری به این منظور استفاده می‌کنند. تحقیقات اخیر نشان داده که ۱۶ درصد از فایل‌های مخرب دنیا و حملات سایبری از شبکه‌ ابری آمازون سرچشمه گرفته است. از این‌رو سیستم‌های ابری نقش اساسی را در حملات سایبری دارد.

همچنین بخوانید:  آرشیو کامل آهنگ های راینواز رایتل ارکستر

۴. جُرم‌افزار

برخی افراد مجرم که دارای مهارت‌های کافی نیستند می‌توانند ابزارهای مورد نیاز خود را از وب تاریک تهیه کرده و آسیب پذیری‌های سیستم هدف را بهره برداری کرده، به سرقت اطلاعات و هویت کاربران بپردازند. یکی از هکرها در سال ۲۰۱۳ به واسطه‌ کیت ابزاری هک وب تاریک توانست حمله‌ سایبری بزرگی را اجرا کند.

۵. استخدام هکر

در دارک نت جرایم سایبری سازمان یافته‌ای وجود دارد که به واسطه‌ آن می‌توان هکرهای خبره‌ای را استخدام کرد. برخی از این هکرها تا به حال توانسته‌اند در سیستم‌هایی از قبیل گوگل، ادوبی و Lockheed Martin نفوذ کنند.

۶. مراکز تماس جرایم مختلف

افرادی که در این مرکز مشغول هستند دارای شغل‌های مختلفی بوده و می‌توانند کارهایی مانند ارایه منابع شغلی و آموزشی، آغاز انتقال سیم و رفع انسداد حساب های هک بازی را انجام دهند. تماس با این مراکز ۱۰ دلار ارزش دارد.

مجرمان چگونه به وب تاریک وارد می‌شوند؟

هر چند که دیگر همه چیز در دنیای اینترنت به راحتی پیدا می‌شود اما دسترسی به این شبکه‌ها آنقدرها هم کارآسانی نیست. البته که خلافکاران یا به اصطلاح بدمن‌ها (آدم بدها) هر راهی را می‌روند تا به نتیجه خودشان برسند. آنها برای آنکه به هدف‌شان برسند، قانون یا هر چیز دیگری را از سر راه‌ بر می‌دارند. البته نباید نگران باشید که شاید کودکان یا نوجوانان‌تان بتوانند به راحتی به این شبکه‌ها دسترسی داشته باشند. اما به هر حال شاید برخی از وی‌پی‌ان‌ها بتوانند وارد این شبکه‌ها شوند و برای دسترسی به این شبکه‌ها باید از راه‌های امن وارد شد. برای آنکه مطمئن شوید می‌توانید کامپیوترهای شخصی و وی‌پی‌ان‌هایتان را کنترل کنید، موارد زیر می‌توانند اطلاعات بهتر و بیشتری در این رابطه به شما بدهند تا در دام آنها نیفتید.هر از چند گاهی سیستم‌هایتان را چک کنید تا مطمئن شوید راهی برای ورود به این شبکه‌ها در سیستم شما نیست.  این شبکه‌ها بشدت حساس هستند و تا زمانی که مطمئن نشوند که کاربر امنی می‌خواهد وارد شود، اجازه ورود نمی‌دهند. در واقع این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که پلیس تاکنون نتوانسته این شبکه‌ها را مختل کند. البته که برخی هم معتقدند دست بسیاری از ابر قدرت‌ها هم در کار است.  ولی هنوز چیزی اثبات نشده است.

۱. مرورگرهای ناشناس

مسیر مورد استفاده مجرمان سامانه‌ای است که برای ناشناس ماندن کاربران در محیط اینترنت به کار می‌رود و از نرم‌افزار کارخواه و شبکه‌ای از سرورها تشکیل شده و می‌تواند داده‌هایی از کاربران را مانند جایگاه و نشانی پروتکل اینترنت پنهان کند. بهره گیری از این سامانه ردگیری و شنود داده‌های کاربر را به دست دیگران بسیار سخت می‌کند. شبکه مزبور دارای مرورگری است که می‌تواند از آن به عنوان دستیابی به وب تاریک استفاده کرد. این مرورگر در هنگام بارگذاری صفحات به منظور مخفی نگه داشتن درخواست کاربر، از ۶۰۰۰ سرور استفاده می‌کند. این قابلیت باعث می‌شود تا ردیابی کاربران و ردیابی درخواست‌های آن‌ها توسط نهادهای دولتی بسیار دشوار و تقریبا ناممکن شود. وب‌سایت‌های مبتنی بر این شبکه برخلاف com. دارای پسوند onion. است که دسترسی به این دسته از وب‌سایت‌ها تنها از طریق مرورگر مورد نظر  امکان‌پذیر است.

۲. موتورهای جست‌وجوی ناشناس

در اواسط سال ۲۰۱۴ یک هکر اولین موتور جست‌وجوی ناشناس و توزیع شده وب تاریک را توسعه داد. این موتور به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند مواد مخدر، اسلحه‌ها و حساب‌های کاربرای به سرقت رفته در وب‌سایت‌های پنهان را جست‌وجو کنند. علاوه بر این، همانند گوگل دارای گزینه‌ای به نام I’m Feeling Lucky به منظور جست وجوست.

۳. ویکی‌های جنایی

در وب تاریک تمامی اقدامات مانند هک‌ها، بازارهای سیاه، ویروس‌ها و مواد مخدر به صورت ویکی طبقه بندی شده که برای هر قسمت نیز توضیحاتی ارایه شده است.

۴. چت‌روم‌های پنهان

همانند دنیای واقعی، مجرمان در شبکه‌های آنلاین نیز به دنبال به دست آوردن تبهکارانه‌ترین افراد هستند تا بتوانند به هدف‌های خود دست یابند. در وب تاریک چت روم‌هایی وجود دارد که افراد به واسطه آن می‌توانند کارهای غیر قانونی را انجام دهند.

لینک‌های معتبر وب تاریک همواره در حال تغییر است و از آنجایی که این شبکه غیر قانونی است، منتشر کردن آدرس لینک آن نیز غیر قانونی تلقی می‌شود. به همین دلیل معمولا آدرس آن به طور عمومی انتشار داده نمی‌شود، حتی اگر کسی نیز دارای این لینک باشد، برای دسترسی به این شبکه باید تغییراتی را در نحوه‌ اتصال اعمال کند؛ این اطلاعات معمولا تنها از کسانی که به این شبکه دسترسی دارند اخذ می‌شود. همان طور که گفته شد در این شبکه کارهای خلاف قانون بسیاری صورت می‌گیرد. حتی هکرها پس از هک کردن وب‌سایت و پایگاه داده‌های مهم، فایل‌های آن‌ها را در وب تاریک قرار می‌دهند که از جمله‌ این فایل‌ها می‌توان به اسناد فاش شده‌ ویکی لیکس، فایل‌های فاش شده‌ آیکلاد و دیگر وب‌سایت‌های بزرگ اشاره کرد.