مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی
مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی

مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی مشخصات فنی سپتیک تانک سپتیک تانک ها حتما باید خصوصیاتی که در ذیل مطرح می کنیم را داشته باشند: عمقی که در داخل این مخزن وجود دارد باید معادل با ۵ فوت باشد و عمق مایع آن نیز برابر با ۴ فوت باشد. نسبت طول سپتیک تانک […]

مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی

مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی

مشخصات فنی سپتیک تانک

سپتیک تانک ها حتما باید خصوصیاتی که در ذیل مطرح می کنیم را داشته باشند:

عمقی که در داخل این مخزن وجود دارد باید معادل با ۵ فوت باشد و عمق مایع آن نیز برابر با ۴ فوت باشد.

نسبت طول سپتیک تانک نسبت به عرض آن نباید از ۳برابر بیشتر باشد.همینطورمایع موجود در آن نباید ظرفیتی بیش از ۹۶۰ گالن داشته باشد.

ازواجبات سپتیک تانک،دو بخشی بودن آن است.درهرمحفظه ی سپتیک تانک باید حداقل یک سوراخ موجود باشد که دارای اندازه ای متناسب است.

سپتیک تانک دارای ورودی و خروجی است که به شکل چاه عمودی بوده و ۴اینچ دارد.این مقدار به نسبت بخش فوقانی۲فوت پایین تر است و از سطحی که مایع مخزن دارد چیزی حدود ۶ اینچ بالاتر است.

این فناوری باید به گونه ای طراحی شود که آب را در خود نگه دارد یا به عبارتی آبگیر باشد.سپتیک تانک باید از موادی ساخته شود که متشکل از بتن،آجر،پلی اتیلن و …هستند.

قسمت بالایی سپتیک تانک متشکل از بتن آرمه است که این بتن حداقل دارای ضخامتی حدود ۴اینچ می باشد.

دربرخی از سپتیک تانک ها که از بتن تشکیل شده اند باید این نکته را درنظر گرفت که کم ترین میزان ضخامت دیوارهای سپتیک تانک و همچنین کف آن، باید ۶اینچ باشد.دراین روند باید حتما عملیات تقویت سازی با استفاده از فولاد و یا مواد دیگر انجام بگیرد.

بتنی که در سپتیک تانک استفاده می شود دارای بخش هایی است که به ترتیب یک(سیمان)،دو(شن و ماسه ی تیز)و چهار(سنگ خرد شده) می باشند.

برخی دیگرازسپتیک تانک ها که ازموادی نظیر بلوک بتنی برای تولید آن ها استفاده می شود،داخل آن ها را ملات سیمان پر کرده که یک بخش آن از سیمان و سه بخش دیگر از شن تشکیل شده است.

دیوارهای کناری که در سپتیک تانک وجود دارد باید به اندازه ای با مواد دیگر مثل فولاد تقویت شده باشد تاهرگونه فشار داخلی و یا خارجی را بتواند تحمل کند.

کاربرد سپتیک تانک

ویژگی های چشم گیر سپتیک تانک سبب شده است تا این فناوری کاربرد زیادی در مصارف بهداشتی،صنعتی و یا قسمت های مختلف ساختمان ها داشته باشد.به کاربردهای مهم سپتیک تانک می پردازیم:

قوانین موجود در جامعه مربوط به شهرداری و یا قانون هایی که در راستای حفظ محیط زیست به کار گرفته می شوند،حکم می کنند تا عملیات تصفیه به طور بهداشتی انجام شود.تصفیه فاضلاب درمکان های گوناگونی نظیر مجتمع های اداری-تجاری،ساختمان ها،رستوران ها و امثالهم صورت می گیرد.

تمامی چربی ها و ذراتی که قابل ته نشین شدن در فاضلاب رستوران ها و … هستند،حذف می شوند.این کار باعث می شود که چاه جذبی به سرعت پر نشود وهیچ گونه گرفتگی به علت ذرات و تجمع چربی،در لوله ها اتفاق نیفتد.

ازدیگر کاربردهای مهم این است که پمپاژ فاضلاب و عملیات متعادل سازی در تصفیه ی فاضلاب ها صورت می گیرد.

بنابراین از سپتیک تانک ها برای تصفیه ی فاضلاب های موجود درهمه جا حتی کمپ های تفریحی و شهرک های ویلایی استفاده می شود.

معرفی مخزن سپتیک (سپتیک تانک پلی اتیلن)

در محل هایی که به شبکه اصلی فاضلاب دسترسی وجود ندارد، یکی از مفید ترین راه ها به منظور کم کردن بار آلودگی مواد فاضلاب بکارگیری مخزن سپتیک تانک است. مخزن موجود درسپتیک به هیچ عنوان نمیگذارد فاضلاب به سرعت به محیط زیست وارد شود و با آماده کردن مکانی مطلوب به منظور از بین بردن باکتری های بی هوازی بدون اینکه آلودگی ای در خاک زمین و آب های موجود در زیر زمین و سطحی مکان ها ایجاد شود پاکسازی ابتدایی و تغییر ذراتی که در فاضلاب خام  وجود دارد به ماده ای بدون پیچیدگی و قابل تجزیه (مانند گاز متان و …) را آماده می کند.

مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی

این مخزن با استفاده ازعملکرد های از هم مجزا سازی، جرم های معلق و شناور فاضلاب را از هم مجزا کرده و مجاز است باکتری های بی هوازی این ماده را به اجزای بدون پیچیدگی تبدیل کند. عملکرد مجزا سازی دارای ته نشینی و معلق سازی است. از این مخزن ها به شکل گسترده در منازل ، مجتمع های بزرگ مسکونی و اداری، تولیدی های ساختمانی، شرکت ها ، هتلها و مسافر خانه ها، دانشگاه ها و مرکز های تفریحی استفاده می شود.

مخزن سپتیک تانک دارای دو بخش است. قسمتی که لجن جمع می شود و جرم ها معلق هستند و قسمت پاک سازی. پساب بیرونی سپتیک تانک همچنین اکثرا در چاه جذب کننده با عمق کم آزاد می شود و یا مشابه استاندارد محلی ( متناسب با عمق آبهای زیر زمینی و نزدیکی به رودخانه ها و …) به راه های پی در پی (با گذر از فیلتر شنی و یا …) در محیط زیست آزاد می شود.

مخزن سپتیک تانک فاضلابی (گندانبارهم نامیده می شود) یکی از پرکاربردترین روش های برطرف کردن مشکل فاضلابی است که در عصر امروز ‏ با استفاده از روش پاکسازی فاضلاب خانگی، پسمانده های تصفیه شده را به مخزن و شبکه ی شهری راهنمایی کند.‏

همچنین بخوانید:  ارزان ترین تور های مسافرتی سفربانک

همچنین از آبی که از مخرن سپتیک تانک به خارج راهنمایی میشود، در آبیاری زمین های کشاورزی کاربرد دارد که این  کاردر مصرف آب صرفه جویی میشود ‏و نقش بسزایی در دارد و همچنین مانع ورود بیماری های احتمالی به فاضلاب  و به آبهای زیرزمینی می شود. چون که ‏میکروب ناشی از آبهای زیرزمینی موجب به وجود آمدن مشکلات بسیاری به مجموعه می شود.‏

موارد استفاده از مخزن سپتیک

موقع ورود و خروج تصفیه میکند و باعث کم شدن آلودگی فاضلاب های بهداشتی می شود.

گرد آوری فاضلاب

در تصفیه فاضلاب ساختمان ها هم خانه های ویلایی کاربرد دارد.

کاربرد دیگر آن در چربی گرفتن در رستوران ها و تهیه غذا ها

پساب بیرونی سپتیک تانک ها به دو صورت قابل دفع می باشند:

روش اول: به این صورت که پساب بیرونی به محیطی به نام محیط تقسیم وارد می شود و بعد از آن  به محل هایی از زیر زمین  قسمت خاک که به منظور منطقه جذب و پاکسازی پایانی به وسیله خاک در نظر گرفته شده است , انتقال داده می شود.

روش دوم: پخش و انتقال پساب مورد استفاده توسط تصفیه خانه های اطراف می باشد.

مخزن سپتیک تانک ها بخاطر استفاده کردن از راه بی هوازی در پاکسازی , کمتر لجن تولید می کنند. لجن ساخته شده در این عملکرد در طول زمان از بین میروند و تجزیه می شوند.

مشخصات فنی سپتیک تانک، مخزن سپتیک، لوله فاضلابی

مشخصات فنی لوله ی فاضلابی

لوله های فاضلابی دارای دو دسته هستند:۱-تک جداره:این لوله های دارای کاربرد و مصارف ساده تری هستند.برای مثال در کشاورزی به هنگام منتقل کردن آب و زهکشی از لوله های تک جداره استفاده می شود.مصرف دیگر آن برای محافظت کردن از کابل(برق-مخابرات)می باشد.۲-دوجداره:لوله های فاضلابی که  دوجداره هستند،در بازاز با نام های دیگری نیز شناخته شده هستند مثلا(کاروگیت و یا اسپیرال) که برای شبکه های کوچک و یا بزرگ از آن ها استفاده می شود و برای انتقال آب و یا فاضلاب هستند.

لوله های فاضلابی با قطرهای متفاوتی تولید می شوند که شاخه های آن ها ۶ و یا ۱۲ متری هستند.نکته ی قابل ذکر این است که وقتی قطر خارجی این لوله افزایش پیدا می کند،آبده سیال خروجی از لوبه فاضلابی نیز تغییر می یابد.برای مثال:این میزان ها به ترتیب در قطر لوله و آبده خروجی به این صورت خواهد بود(قطر mm 160=آبده خروجی l/s 30 وقطر خارجی mm 250=آبده خروجیl/s  ۷۳).

مشخصات فنی لوله ی فاضلابی شامل چه مواردی است؟

مشخصات فنی شامل خصوصیات ظاهری و مهندسی می باشد.درلوله های فاضلابی ۱و۲ جداره بحث ابعاد،اندازه ی لوله ها و قطر خارجی آن می باشد.عوامل دیگری چون فشار،استحکام و …در مورد لوله ها باید درنظر گرفته شود.ازویژگی های بسیار مهم لوله ی فاضلابی مقاومت حلقوی آن است که این مقاومت تایین کننده ی میزان فشار می باشد.یعنی لوله فاضلابی تا چه مقدار می تواند فشار را تحمل کند.همینطور نصب و نوع اتصالات آن بسیار مهم می باشد.پس برای نصب صحیح و اجرای درست این لوله ها باید با مشخصات فنی کاملا آشنا باشیم.

کاربرد لوله ی فاضلابی در انتقال فاضلاب

سیستم منتقل کردن فاضلاب که به منظور جمع آوری کردن فاضلاب های صنعتی می باشد،بسیار اهمیت دارد.انتقال فاضلاب همینطور در موارد جمع کردن آب های سطحی نیز استفاده می شود.این عملیات به ویژه در مجتمع های بزرگی که به صورت صنعتی می باشند،ازاهمیت زیادی برخوردار است.چون نفوذ کردن سیالات در خاک خطرات زیادی دارد و می تواند به تاسیسات وهمینطور پایه ها آسیب برساند و ضربه ی سختی به آن وارد نماید.اگر فاضلاب های صنعتی جمع آوری نشود،خوردگی خاک صورت می گیرد و خاک آلوده می شود.پس این جمع آوری ها بسیار مهم می باشد و درغیر این صورت به خاک ها آسیب جدی وارد می شود.

لوله ی فاضلابی و اتصالات آن خواص زیادی دارند،مثلا این لوله ها در مقابل هر موادی اعم از شیمیایی مقاوم هستند که این موجب می شود گزینه ی مناسبی برای انتقال و جمع آوری فاضلاب ها باشند.ازدیگرخواص لوله های فاضلابی ضدخوردگی آن است.

انتقال فاضلاب های موجود در شهر به وسیله ی لوله های دفنی انجام می پذیرد.لوله های فاضلابی به گونه ای طراحی شده اند که مقاومت حلقوی بالایی دارند و کاملا با نیروهایی که وارد می شود و دربرابر فشارها مقاوم هستند.مقاومت بالای آن هم چنین موجب شده است تا برای اعمال بارهای وارد شده در زیر زمین کاملا مناسب باشد.لوله های فاضلابی با کم ترین شیب و حداقل وزنی که دارند باعث می شوند قیمتشان کاهش یاید وبه دنبال آن هزینه ی انتقال فاضلاب نیز کمتر خواهد بود.

لوله های فاضلابی که به صورت دو جداره می باشند وزن کم تری نسبت به لوله های تک جداره دارند.وزن سبک آن ها دلیل بر پرکاربرد بودن این لوله های فاضلابی است.زمانی که سیالات در فشار پایین از لوله های فاضلابی منتقل می شوند، لوله های دوجداره می توانند سیالات و یا عملیات انتقال فاضلاب ها را انجام دهند.