سونی
سونی

سونی چی شد که سونی، سونی شد؟ آشنایی دوباره با سونی سونی شرکتی ژاپنی و چند خوشه‌ای است که سال ۱۹۴۶ میلادی توسط افرادی به نام‌های ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا تاسیس شد که نامش اولیه‌اش “توکیو تسوشین کوگیو” بود و اولین محصول هم پلوپز برقی بود که البته هیچگاه وارد بازار فروش نشد. بعد […]

سونی

چی شد که سونی، سونی شد؟

آشنایی دوباره با سونی

سونی شرکتی ژاپنی و چند خوشه‌ای است که سال ۱۹۴۶ میلادی توسط افرادی به نام‌های ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا تاسیس شد که نامش اولیه‌اش “توکیو تسوشین کوگیو” بود و اولین محصول هم پلوپز برقی بود که البته هیچگاه وارد بازار فروش نشد. بعد از آن بالش الکترونیکی گرم کننده‌ای طراحی کردند که با موفقیت اندکی همراه بود تا اینکه سال ۱۹۵۰ میلادی نخستین نوار ضبط صوت و دستگاه پخش را وارد بازار ژاپن کردند. این شرکت در آن زمان نوپا در اواسط دهه ۵۰ قرن بیستم به توسعه رادیوهای جدید و ترانزیستوری پرداخت که موفقیت خوبی برایش به ارمغان آورد و توانست خود را به بازار مصرف جهان معرفی کند.

دو مالک جوان شرکت توکیو تسوشین کوگیو سال ۱۹۵۸میلادی تصمیم به تغییر نام شرکت گرفتند و کلمه Sonny به معنی پسربچه را با کلمه Sound ترکیب کردند و بدین ترتیب نام سونی (Sony) را انتخاب کردند که سال‌ها بعد به عنوان یکی از شرکت‌های برتر ساخت و تولید لوازم برقی، بازار مصرف جهان را قبضه کرد.

سونی از آن زمان به تولید لوازم برقی‌های متعدد از جاروبرقی، هدفون و واکمن گرفته تا ضبط صوت و دوربین عکاسی و فیلمبرداری و … پرداخته است. ضمن اینکه این شرکت یکی از اولین شرکت‌هایی بود که به تولید گوشی‌های موبایل روی آورد و بدین ترتیب بازار خرید و فروش گوشی موبایل سونی داغ شد. یکی از خاطره‌انگیزترین دستگاه‌های سونی دستگاه ضبط صوت ساخت این شرکت است که بسیاری از پدران و مادران موفق به ضبط صدای خود و کودکان‌شان با این دستگاه شدند تا خاطره‌ای فراموش نشدنی برایشان باقی بماند.

گوشی موبایل سونی

سونی ابتدا با شرکت سوئدی اریکسون اقدام به تولید گوشی موبایل کرد و محصولات‌شان تحت نام سونی اریکسون وارد بازار می‌شد. گوشی‌های کوچکی و بعضا کشویی که تا چند سال پیش که موبایل در ایران باب شد، بسیاری از ما یکی از آنها را داشتیم و انصافا در آن زمان یکی از بهترین‌ها بود و داشتن‌شان برای‌مان افتخاری بود. برخلاف تصور بسیاری از کاربرانی که گوشی‌های سونی را با سیستم عامل اندرویدش می‌شناسند، نخستین گوشی اکسپریای سونی به نام X1 با سیستم عامل ویندوز روانه بازار مصرف شد.

بعدها در سال ۲۰۱۱ بود که دو شرکت تصمیم به جدایی از هم گرفتند و سونی به تولید گوشی‌های موبایل و سایر دستگاه‌ها مانند تبلت و لپ تاپ تحت برند سونی پرداخت. از آن زمان نمایندگان فروش این برند در ایران و جهان شروع به فروش موبایل سونی تنها تحت نام سونی کردند و این شرکت گوشی‌هایش را با نام اکسپریا (xperia) در مدل‌های مختلف وارد بازار جهانی کرد.

خرید و فروش گوشی موبایل سونی

گوشی‌های سونی همچنان طرفداران خاص خود را دارند هرچند که نسبت به بعضی برندها این علاقمندان کمتر باشند. اما در سایت دیوار بسیاری هستند که به دنبال خرید گوشی‌های قدیمی سونی در مدل‌های Z5 که همان گوشی‌های قدیمی که در کوچکی روی صفحه کلیدش باز و بسته می‌شد و آنتن کوچکی هم داشت، هستند. از مدل‌های دیگر سونی موبایل می‌توان به XZ2 Deep ، Z1 ، Xperia X72 وXz premium  اشاره کرد که نو یا دست دوم همراه با لوازم جانبی برای فروش گذاشته شده‌اند.